Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Johnny Depp

 

 

Johnny Depp
Teljes neve: John Christopher Depp III
Született: 1963. június 9.
Születési hely: Owensboro, Kentucky U.S.A.
Tanulmányai: Otthagyta a középiskolát
Apja: John (mérnök)
Anyja: Betty Sue (pincérnő)
Bátyja: D.P. (író)
Ex-felesége: Lori Anne Allison (sminkes)
Ex-menyasszonyok: Sherilynn Fenn (színésznő); Jennifer Grey (színésznő); Winona Ryder (színésznő); Kate Moss (Modell)
Barátnő: Vanessa Paradis (énekesnő/színésznő)
Lánya: Lily-Rose Melody (Paradis-től)
Foglalkozása: színész, rendező, zenész, forgatókönyvíró


   Johnny Depp a kritika elismerését és a népszerűségét egyedi művészfilmekben játszott számos emlékezetes szerepével szerezte.
   A Kentucky-ban született színész Floridában nőtt fel, ahol már fiatalon a zene iránt érdeklődött. A Kids nevű rockbandában játszott és jelentős helyi sikereket ért el, majd a zenekarral átköltöztek Los Angeles-be.
   Nemsokkal ezután azonban felbomlottak, s Johnny egyik barátja tanácsára a színészet felé fordult. Hamarosan Depp megkapta első nagyobb szerepét a Rémálom az Elm utcában c. horrorban. Számos más filmben is megpróbált szerepelni, mint a Slow Burn vagy az Oscar-díjas Platoon filmekben.Végül az áttörést Depp számára Tim Hanson nyomozó szerepe hozta meg a Fox népszerű tv-sorozatában, a 21 Jump Street-ben. Ezek után kapta meg John Waters Cry Baby c. filmjének a főszerepét.
   Az Ollókezű Edward címszerepe (Winona Ryder partnereként) Deppet Hollywood egyik legkeresettebb tehetségévé avatta, s a Legjobb színész Golden Globe-díjára jelölték. Második Golden Globe jelölését a Benny és Joon c. filmben nyújtott alakításáért kapta, Aidan Quinn és Mary Stuart Masterson partnereként. Depp újból együtt dolgozott Burton rendezővel a kritikusok által jól fogadott Ed Wood c. filmben, melyben az egyik B-kategóriás rendező bőrébe bújt. Alakításáért harmadszorra is jelölték a Legjobb színész Golden Globe díjára. Nemzedéke "Legjobb színészévé" kiáltották ki Donnie Brasco megformálásáért, (az azonos című filmben Al Pacinoval játszott együtt). Depp játszotta a főszerepet a Dead Man c. westernben is.
   Depp többi filmje: a Gilbert Grape Johnny-val a címszerepben, melyben nyújtott alakításáért Leonardo DiCaprio-t a Legjobb mellékszereplő Oscar-díjára jelölték; az Arizonai álmodozók, amelyben Jerry Lewis-szal és Faye Dunaway-jel játszott együtt. A Don Juan DeMarco-ban Depp olyan legendás színészek mellett szerepelt, mint Marlon Brando és Faye Dunaway, és beleújt egy olyan férfi alakjába, aki magát a világ legnagyobb szeretőjének képzelte. Ő volt a főszereplője a Nick of Time c. filmnek is. 1999-ben a színészt Charlize Theron partnereként láthattuk a The Astronaut's Wife c. filmben. Legutóbbi filmjei a 2000-es Roman Polanski rendezte Kilencedik kapu és a The Man Who Cried.
   Depp legutóbb, immáron harmadszorra dolgozott együtt Tim Burtonnal a Sleepy Hollow c. film forgatásán Christina Ricci partnereként. 1998-ban Depp játszotta a Félelem és reszketés Las Vegas-ban c. regény azonos című filmadaptációjának főszerepét Benecio Del Toro-val.
   Depp volt a főszereplője a Gregory McDonald regényéből készült The Brave c. filmnek, ami egyúttal első rendezői kísérlete is volt. Depp itt bátyjával D.P. Depp-pel közösen írta a film főszerepét.
   Korábban a színésznek viszonya volt Kate Moss-szal, majd eljegyezte Sherilyn Fenn-t, Jennifer Grey-t és Winona Rydert, de minden megváltozott, amikor megismerkedett Vanessa Paradis, francia színésznővel. Van egy közös lánygyermekük is - Lily-Rose Melody Depp - aki 1999. május 27-én született. A család jelenleg Párizsban él.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 42741
Hónap: 413
Nap: 16